Vandretur i Nordjylland med SSP i uge 38

Igen i år laver SSP teamet en vandretur for udvalgte børn og unge i Vejle kommune. Vi garanterer masser af aktiviteter, sjove oplevelser, udfordringer samt en fællesskabsfølelse med nye venner. Vi vil samle 8 unge (kan være både drenge og piger) i alderen 7. – 9. klasse. Udvælgelseskriterierne for de unge går under de samme, som benyttes ved igennem ild og vand. Vi vil arbejde med de unges generelle trivsel og skabe så meget mulig selvværd og selvtillid hos dem igennem projektet.

Vi vil benytte os af Wickstrøms fire parametre (moral/dannelse, selvkontrol, miljø og relationer. Samt den kognitive tilgangsmetode blandt andet diamanten og mindfulness).

Vi vil i samarbejde med skolerne, SSP repræsentanter og socialfaglige rådgivere udvælge kandidater til turen. Processen bliver som vi kender den fra tidligere sommerture. De 8 unge skal være udvalgt hurtigst muligt. Hertil vil de unge og deres forældre blive indkaldt til et infomøde hos SSP vedr. turen generelt.

Turen er gratis for de unge. Den eneste udgift der kan være i forbindelse med turen, er 500 kr. til shopping/snoller på vores Aalborg tur. Alt andet forplejning mm. Vil SSP stå for.

På turen vil vi bruge Wickstrøms teorier, kognitive tilgange i det daglige arbejde med de unge.

Vi vil ydermere benytte os af en lukket Facebookgruppe til projektet, både under træningen og under selve vandreturen. Så forældre, pårørende og samarbejdspartnere kan følge med i projektet.

Vi opfordrer de unge til mindst 1 gang om ugen at gå en lang for at træne op til vandreturen, gerne sammen med forældrene. Turene er ikke de mest krævende, men der skal alligevel kunne gåes omkring 12-15 km i gennemsnit om dagen. Der vil hver dag være indlagt enten oplevelser eller en teamudfordring.

Mål med deltagelsen.

Resultater som de deltagende unge kan forvente efter deltagelse på turen.

 • Forøget selvtillid
 • Større
 • netværk.
 • Udviklong af fysiske og mentale kompetencer
 • Øget selvdisciplin.
 • Læring om fællesskabsfølelse, medansvar for andre og for ens omgivelser.
 • Bedre til kommunikation i grupper.
 • Større ansvarsfølelse.

Målgruppen

Deltagerne i projektet er mellem 13 – 15 år. Går i 7 – 9 kl. målgruppen kan som overordnet beskrives som følgende.

 • Unge med lavt selvværd og/eller ringe selvtillid.
 • Ensomme og / eller isolerede unge
 • Unge, som har brug for- og fortjener et skulderklap.

Der er plads til 8 unge, kan være både drenge og piger.

Hvor går turen hen?

Turen går i år til et sommerhus på Aalbæk, der ligger i et naturskønt område tæt ved stranden. I sommerhuset er der egen swimmingpool og aktivitetsrum med mulighed for at spille bordtennis, pool og dart. Vi arrangerer forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Selve turen er gratis og dækker kost, logi og aktiviteter. Du skal selv have lommepenge med. Du skal tage del i de daglige rutiner, som madlavning og rengøring.

Ugens program

Mandag 18 september:  09.00: Afgang fra Vejle – Ankomst til Aalbæk. Udforskning af nærområdet, indlogering og hygge i sommerhuset, intro til selvkontrol.

Tirsdag 19 september: Mindfulness, Gåtur (15 – 20 km), teamaktiviteter, hygge i sommerhuset.

Onsdag 20 september: Tur til Aalborg – hvor der vil være forskellige udfordringer der skal løses, der vil være lidt tid at shoppe og kigge på nogle af Aalborgs mange seværdigheder. Mulighed for gåtur til Ålbæk strand og havn.

Torsdag 21 september:  Turen går til Skagen, hvor vi skal ud at vandre omkring Skagen by og ud på grenen. (ca 18 – 20 km)

Fredag 22 september: 10.00 Afgang fra Aalbæk – hjemkomst til Vejle.

Formålet og vores tanker bag vandreturen?

SSP vandreturen er en mulighed for at komme på tur med andre unge uden sine forældre. Det er en tur, der byder på oplevelser og udfordringer. SSP har fokus på, hvilken baggrund du kommer med, hvad der er din styrker, og hvor du har nogle udfordringer. Skolen vil blive bedt om at skrive lidt om dig ud fra hvilket miljø du kommer fra, hvordan du har det med venner, og hvor god du er til at sige til og fra.

På turen vil vi have fokus på denne beskrivelse og arbejde på at du får endnu flere venner og lærer dine egne grænser at kende. Man kan ikke ændre gamle vaner på en uge, derfor vil forældre og skole have muligheden for at få en tilbagemelding, når vi kommer hjem fra turen, så de kan fortsætte med at støtte dig i det, som du lærer på turen.

Helt konkret vil vi lægge fokus på 2 temaer:

 • Relationer og fællesskaber
  Vi tror på, at alle mennesker udvikler sig bedst igennem relationer og fællesskaber med andre. Derfor er vores største fokus at skabe et inkluderende og socialt miljø, hvor der er plads til alle, og hvor vi sammen får nogle gode oplevelser.
 • Selvkontrol
  Selvkontrol er en vigtig evne at besidde, for at opnå succes i livet. Det er bl.a. vores evne til at udskyde behov, fokusere og koncentrerer sig, samt regulere sine følelser og tanker. Under turen vil vi give en forståelse af selvkontrol, samt arbejde med det igennem øvelser og aktiviteter.

Praktisk information om turen:

Transport:

Vi kører fra Vejle til Aalbek i 2 minibusser, turen tager ca. 3 timer.

Lommepenge:

Da alle nødvendige udgifter bliver betalt, må du maks. medbringe 500 kr. i lommepenge, som skal dække shoppingen i aalborg samt kan bruges til hygge og souvenirs.

Medicin:

Får du regelmæssig medicin, kan vi opbevare det for dig og hjælpe dig med, at du husker tage det.

Mobiltelefoner, spil osv.:

Det er en social tur, hvor vi dyrker fællesskabet, vi tillader derfor kun begrænset brug af tlf. (Vi indfører telefontid)

Sygesikring: Husk dit gule sygesikringsbevis.

Tøj: Medbring praktisk tøj, praktiske sko, badetøj og håndklæder, sengelinned.

Solcreme: Gerne med høj faktor.

Informations og intro aftener:

Foreløbig Ugeplan:

mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Afrejse

Vi kører fra vejle kl. 09.00

Morgenmad

Mindfulness

Madpakker/snacks

Morgenmad

Mindfulness

Morgenmad

Mindfulness

madpakker

Morgenmad

Rengøring sommerhus.

Indtjekning i sommerhuset

Vi spiser et let frokost og bruger eftermiddagen til at udforske området som vi skal vandre i.

 

Lang gåtur til Råbjeg mile, evt med lidt indlagte opgaver

Aalborg.

Mulighed for shopping.

Skagen gåtur (ca 20 km)

Byvandring

Hvorefter vi tager turen på gåben ud på grenen (DKs nordligste punkt).

Afgang Aalbæk kl. 10.00

 

 

 

 

Hjemkomst Vejle

 

Aftensmad

 

Aftensmad

 

Aftensmad

I Aalborg

Aftensmad

 

 

 

Aftenhygge i sommerhuset

Aftenhygge i sommerhuset

Hygge i sommerhuset

Aftenhygge med wellness i sommerhuset

 

Der vil på alle gåture blive holdt samtaler med den enkelte unge.

Har du brug for at vide mere om turen, eller har du spørgsmål? Er du meget velkommen til at kontakte os.

Med Venlig Hilsen

Peter, Line og René fra SSP-teamet