Coronavirus: Pressemeddelelse fra SSP den 18. marts 2020

SSP, Ung Vejle, og Klubmedarbejdere bliver på gaden. Vi er tæt på - udenfor og på afstand.

Rigtig mange forældre tager et stort ansvar for, at deres børn og unge bliver hjemme, så de undgår at blive smittet og smitte andre.

SSP, Ung Vejle og klubmedarbejderne oplever, at der er få unge ude. Det ser ud til at de fleste unge har forstået, at de ikke skal mødes i større grupper. Men der er få unge som stadig mødes.

De unge vi har mødt i grupper på udearealer siden torsdag i sidste uge, har taget godt imod vore ansatte, og har som hovedregel valgt at opløse deres grupper for at tage hjem. I de tilfælde hvor vore ansatte har taget kontakt til forældrene, har det været meget positive samtaler og med stor forståelse for henvendelserne.

Siden i fredags har SSP, Ung Vejle og klubberne i Vejle været på gaden fra kl. 14 til 24.

Det bliver vi ved med. Dog bliver det indskærpet, at der maximalt må være 10 personer samlet på offentlige steder, og det bliver anbefalet, at der maximalt er 3 samlet ad gangen udenfor.

SSP vil være meget på gaderne, og kigge forbi ved private sammenkomster.

Hvis vi i SSP møder jeres børn og unge i større grupperinger eller ved fester, vil vi kontakte jer som forældre. Dette for at vi sammen kan tale med jeres unge mennesker om, hvorfor det er vigtigt at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Statsministeren sagde i sin pressemeddelelse den 17. marts kl. 19.00:

”Hvis du er i tvivl, så lad være med at gøre det, du har planlagt, hellere være lidt forsigtig end letsindig. Bliv hjemme så meget du kan”.

Regeringens nye initiativer kommer til at betyde, at endnu flere af de steder, hvor de unge er, nu bliver lukket. Det er et klart budskab til de unge om at blive hjemme.

Det er en svær situation for alle, også for de unge. De har brug for at vi alle hjælper dem med at overholde det nye regelsæt.
Vi skal sammen mindske risikoen for at blive smittet med Corona virus, og det gør vi bedst ved at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger:

  • Bliv hjemme
  • Vask hænder
  • Sprit hænderne af

Husk at du kan smitte, selv om du ikke selv føler dig syg.

SSP oplever flot og ansvarsfuld hjælp og støtte fra borgere. Informationer om større forsamlinger og fester er af stor betydning for at SSP kan være til stede der, hvor der er brug for det.

Kontaktperson
SSP Leder
Helle Midskov Brynaa
Mobil 29609002

Her kan du downloade SSPs pressemeddelelse fra den 18. marts.