Børns risikoadfærd på nettet

I en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd er både børn og forældre blevet spurgt ind til deres onlineliv, og hvor meget forældrene er involveret i det. Og undersøgelsen afliver myten om, at unge ikke ønsker, at forældrene blander sig i deres online liv. Især de 14-17-årige efterspørger, at forældrene viser mere interesse, og er nysgerrige på, hvad de laver online.

TikTok, Snapchat, CS:Go, FIFA, Discord, Twitch, Yubo og Instagram. Ved du hvilke sociale medier dit barn bruger, og hvad de laver der?

I undersøgelsen er både børn og forældre blevet spurgt ind til deres onlineliv, og hvor meget forældrene er involveret i det. Og undersøgelsen afliver myten om, at unge ikke ønsker, at forældrene blander sig i deres online liv. Især de 14-17-årige efterspørger, at forældrene viser mere interesse, og er nysgerrige på, hvad de laver online.

- Forældre spiller en vigtig rolle, når det handler om at forebygge børns risikoadfærd på nettet. Børn og unges liv på nettet er en vital del af deres sociale fællesskab – ikke mindst under corona. Du skal derfor vise interesse og spørge ind til, hvad de laver på TikTok og i FortNite, ligesom du spørger til deres liv i skolen, til fodbold og ridning, siger Ninna Lagoni, som er specialkonsulent i Det Kriminalpræventive Råd.